• RELIABLE POWER SOLUTIONS INDUSTRY, BUSINESS & HOME
  GREEN POWER АВТОМАТИЧНИ ДИЗЕЛОВИ ГЕНЕРАТОРИ

  GRUPELкачество, надеждност и ефективност

  МОНОФАЗНИ АВТОМАТИЧНИ ДИЗЕЛОВИ ГЕНЕРАТОРИ

  GREENPOWER

  Гамата монофазни генератори се състои от няколко много надеждни машини, които работят в система, захранена с монофазно напрежение.  Мощността им е съобразена с обичайните монофазни инсталации и е в диапазона от 5 до 20 киловата. 

  МАЛКИ И СРЕДНИ ДИЗЕЛОВИ ГЕНЕРАТОРИ

  GREENPOWER

  Това е най-популярната и най-широката гама от генератори. Те са предназначени за трифазна електрическа мрежа, но при някои случай, когато има трифазен вход и монофазни консуматори използването им е изключително удачно.  

  ИНДУСТРИАЛНИ ДИЗЕЛОВИ ГЕНЕРАТОРИ

  GREENPOWER

  Гамата индустриални генератори включва мощности от 500киловата до 2500 киловата. Промишлените дизелови генератори са специално разработени за индустриални нужди с високи енергийни изисквания. Предвид високата си мощност и спецификата на изработка, тези агрегати 

ДИЗЕЛОВ ГЕНЕРАТОР Green Power 13kW/16.5kVA

ФАЗИ: ТРИФАЗЕН

МОЩНОСТ: 13kW/16.5kVA

ГОРИВО: ДИЗЕЛ

ДИЗЕЛОВ ГЕНЕРАТОР Green Power 13kW/16.5kVA
ДВИГАТЕЛИ

ТЕХНИЧЕСКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ

АВТОМАТИЧЕН ДИЗЕЛОВ ГЕНЕРАТОР Green Power 13kW/16.5kVA 

 • Производител: Green Power
 • Произведен в: Италия
 • Двигател (марки): Kohler, Baudouin, Perkins
 • Обороти на двигателя: 1500 оборота в минута
 • Конструкция: Закрит (шумозаглушен), Открит (за вътрешна инсталация)
 • Охлаждане: Водно. Подгрев за готовност за работа при ниска температура.
 • Максимална мощност: 13kW (киловата)/16.5kVA (киловолтамперa)
 • Номинална мощност: 12kW (киловата)/15kVA (киловолтамперa)
 • Алтернатор: Leroy Somer, Meccalte, Stamford, Linz
 • Брой фази:       3 (трифазен)
 • Изходно напрежение: 400V
 • Честота: 50 Hz
 • Стартиране: Електронен старт. Автоматичен старт. Дистанционен старт.
 • Управление: Електронен панел с дисплей. Опция за отдалечено управление и мониторинг чрез ethernet
 • Разход на гориво @ 75% натоварване: 1 литра/час
 • Вместимост на резервоар за гориво: 70 литра
 • Опции за резервоара: Увеличаване на обема. Двойна стена (при някои модели). Външни резервоари за гориво.
 • Непрекъсната работа без зареждане при 75% натоварване: 23 часа
 • Защита от вода, прах: IP23
 • Ниво на шум на 7 метра: 65 dB(A) (CE certified)
 • ДхШхВ (мм): 1750x700x1020
 • Маса: 565 кг.
 • KW 13 kW
 • kVA 16.5 kVA
 • ВЪЗМОЖНОСТ ЗА НАЕМ НА ДИЗЕЛОВ ГЕНЕРАТОР

 • ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ОПЕРАТИВЕН ЛИЗИЗНГ НА ДИЗЕЛОВ ГЕНЕРАТОР
Ние, инженеринговият екип на Ейч Ай, предлагаме гаранционна поддръжка на нашите машини – тя е наше основно задължение и ние я изпълняваме безусловно и безупречно. Затова всеки един наш проект приключва не с монтажа и въвеждане в експлоатация на нашата техника, а две години по-късно – с изтичането на периода на гаранцията. Следвайки тази философия, ние получаваме най-висока оценка от нашите клиенти за доказания професионализъм. Разумната употреба на машините надхвърля далеч периода на гаранцията и ние знаем, че колкото по-добре те са поддържани, толкова по-дълго ще ви служат. Следгаранционната поддръжка е разумен и далновиден избор за инвестиция в бъдещето на вашата машина. Ние предлагаме широк кръг услуги под формата на абонаментна поддръжка или еднократна такава, с които подсигуряваме мониторинг на устройствата, тестове и регулярна смяна на консумативите. Потърсете ни за повече детайли.
 • ДИЗЕЛОВ ГЕНЕРАТОР GREEN POWER 13kW/16,5kVA  – изтегли PDF файл

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

Възстановяване на захранването

Време между спиране на тока и възстановяването му от генератора – около 40 секунди. Това е нормално и технически нужно време. Ако се нуждаете определени консуматори да не спират работа и за секунда – за тях ще Ви предложим UPS-устройство.

Изчисляване на реална мощност

Математическият сбор на консумацията от табелките на уредите ви невинаги дава общата необходима мощност. Ако имате електрически помпи или други уреди с електромотори, стартовият ток е по-висок от номиналния. Понякога – значително. Трябва да съобразите мощността на генератора с този факт.те

Трифазен ток

Ако имате достъп до трифазен ток, но консуматорите ви са монофазни, добрият вариант е да се използва трифазен дизелов генератор плюс разпределително табло за фазите.

Двигател на генератора

„Сърцето“ на генератора е двигателят. За него следва да се полага грижа както за двигателите на автомобилите. Препоръчваме редовна смяна на консумативи (филтри, масло и други) на всеки 250 часа работа или 2 години.

Автономия на генератора

Автоматичните дизелови генератори са напълно автономни. Те сами стартират при отсъствие на ток, а при възстановяването му минават в режим “stand by”. Въпреки това те имат нужда от малко внимание – проверка на нивото на горивото, поддръжка (от техническо лице).

Прекъсване на ел. захранването

Когато токът спре, генераторът се пали, но токът се възстановява едва след 30-40 секунди? Това е нормално защото генераторът се нуждае от време да нормализира работата си, за да може да произвежда качествен ток.

Работа през зимата

Как стартират генераторите през зимата? Съвременните машини имат подгревни устройства, които поддържат охладителната течност топла през студените месеци, а оттам – и двигателя.

Качество на тока

Генераторът ми се включва, а видно има ток.. какъв е проблемът? Добрите генератори следят постоянно качеството на тока – напрежението му. Когато напрежението падне или се увеличи значително (+/- 10%), генераторът се включва автоматично и замества основното захранване до връщане на напрежението в нормални граници. Така генераторът предпазва електрическите консуматори от изгаряне. Този толеранс от +/-10% може да се увеличи софтуерно, но ние не препоръчваме това да се прави, освен ако не планирате подмяна на уреди.

Шум

При работа генераторите издават шум. Нискочестотен, ненатрапчив, обикновено не пречещ дори на спящи хора. Произведените в ЕС генератори отговарят на всички стандарти за шум за такива съоръжения.

Подходящо място за генератора

При избора на място за инсталиране на генератора следва да се вземат под внимание някои технически изисквания, но важно също е да се подсигури комфорт на ползващите: изберете отдалечено място от основните дейности в имота, далеч от спалните помещения, в обратна посока на преобладаващия вятър.

Обезопасяване 

Шумоизолираните генератори, инсталирани на открито, не са опасни за деца и домашни любимци. Въпреки това ви съветваме да ограничите достъп до тях максимално (туите са отлично решение).

В затворени помещения

Генератори могат да се инсталират и в затворени технически помещения. В такъв случай следва да се направят някои допълнителни инсталации – за приток на въздух и извеждане на изгорели газове, както и да се спазят изисквания за безопасност на ползване и против пожар.

Дим

При стартиране на генератора от ауспуха излиза облак черен дим, който веднага намалява до почти невидими стойности. Това е нормално и е свързано със сравнително рядкото използване на устройството.

Мощност на генератора

Когато дефинирате мощността на генератора, резервираните консуматори следва да са около 75% от нея. Така запазвате известен резерв при стартиране, както възможност за инсталиране на нови консуматори. Ако консуматорите са под 40% от мощността на генератора, машината не работи добре и могат да се появят технически проблеми. Смятайте внимателно, а най-добре – обадете ни се – ние сме професионалисти в инженеринга на резервираното захранване.

Малките генератори

Портативните генератори (до 15kW) най-често използват за гориво бензин. По-мощните – задължително дизелово гориво.